Inside Out και Outside In Style

1
Inside Out και Outside In Style
Facebookκελάδημαpinterestlinkedinταχυδρομείο

Ονόμασα το ιστολόγιό μου Inside Out Style επειδή ανακάλυψα ότι όταν ευθυγραμμίζεις το εξωτερικό σου με την προσωπικότητά σου – ποιος είσαι μέσα σου – νιώθεις πιο άνετα και με αυτοπεποίθηση. Τούτου λεχθέντος, δεν αισθανόμαστε κάθε μέρα σαν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας που με οδήγησε να σκεφτώ το Outside In style (και το Inside Out style σε ένα διαφορετικό πλαίσιο που συζητώ εδώ.

Ασε με να σου κάνω μια ερώτηση

Χρησιμοποιείτε τα ρούχα σας για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας ή για να το απεικονίσετε; Ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε τα ρούχα σας για να αλλάξετε τη διάθεσή σας;

Εγκλωβισμένη Γνώση

«Αυτό που φοράτε επηρεάζει άμεσα το πώς σκέφτεστε, αισθάνεστε και πιστεύετε. Είναι ένα φαινόμενο που ονομάζουμε περίκλειστη γνώση». Mojo Adams, PhD, Professor Management, NorthWestern University ΗΠΑ, είναι ένα φαινόμενο που έχει ονομαστεί Enclothed Cognition.

Τα ρούχα εισβάλλουν στο σώμα και τον εγκέφαλο βάζοντας τον χρήστη σε μια διαφορετική ψυχολογική κατάσταση. Για παράδειγμα, τα επίσημα ρούχα σας κάνουν να νιώθετε πιο έγκυροι και δυνατοί, ενώ τα αθλητικά ρούχα σας κάνουν πιο πιθανό να ασκηθείτε.

Τα φωτεινά ρούχα σας κάνουν να αισθάνεστε πιο χαρούμενοι και τα σκούρα ρούχα μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε λιγότερο ζωηροί.

Αυτό που είναι υπέροχο, όταν αρχίσετε να το καταλαβαίνετε αυτό, είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρούχα σαν ένα μαγικό ραβδί για να αλλάξετε το πώς νιώθετε κάθε μέρα, ανάλογα με το τι θέλετε.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ρούχα σας για να ελέγξετε τα συναισθήματά σας

Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό:

 1. Mood Illustration Dressing – Inside Out Style
 2. Ντύσιμο για βελτίωση της διάθεσης – Έξω με στυλ

Mood Illustration Dressing – Inside Out Style

Ας δούμε πρώτα το Mood Illustration Dressing – την Inside Out έκδοση για να αποφασίσετε τι θα φορέσετε.

Μπορείτε να δείξετε πώς αισθάνεστε ντύνοντας ανάλογα με τη διάθεση που βρίσκεστε. Νιώθετε ζωντανοί και ζωντανοί, φορέστε έντονα χρώματα και διασκεδαστικά μοτίβα σε υφάσματα που κινούνται με το σώμα σας.

Νιώθετε δυνατοί και δυνατοί, ντυμένοι με πιο δομημένα ρούχα, όπως ένα σακάκι ή ένα τραγανό πουκάμισο με προσαρμοσμένο παντελόνι που ενισχύει την αίσθηση ότι είστε υπεύθυνοι.

Αισθάνεστε πεσμένοι και καταθλιπτικοί, είναι πολύ πιθανό να πιάσετε το τζιν και το πιο ατημέλητο τοπ σας, γιατί το κάνετε αυτό; Επειδή δεν νιώθετε αρκετά «καλά» για να φορέσετε τα «καλά» ρούχα σας, έτσι ντύνεστε για να δείξετε πόσο άσχημα αισθάνεστε εσωτερικά.

Το ντύσιμο με εικονογράφηση διάθεσης είναι υπέροχο όταν η διάθεσή σας είναι καλή, αλλά δεν είναι τόσο καλό όταν η διάθεσή σας είναι πεσμένη ή καταθλιπτική. Σε αυτές τις στιγμές, αντί να πιάσετε τα ρούχα για να απεικονίσουν τη διάθεσή σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Mood Enhancement Dressing – την έκδοση του στυλ Outside In.

Ντύσιμο για βελτίωση της διάθεσης – Έξω με στυλ

Η γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία είναι ένα ψυχολογικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να αλλάξετε τη συμπεριφορά σας. Ουσιαστικά, γίνεσαι όπως συμπεριφέρεσαι όταν συνεχίζεις να ασκείς αυτή τη συμπεριφορά.

Έξω Το ντύσιμο είναι ένας τρόπος αλλαγής της διάθεσης ή της ψυχολογικής σας κατάστασης. Αν νιώθετε πεσμένοι, μην πιάσετε τα ατημέλητα, τραγανά (ή όπως τα λέμε εμείς στην Αυστραλία, τα κουρελιασμένα) ρούχα, αντίθετα, ψάξτε για κάτι που θα βελτιώσει τη διάθεσή σας.

Σκεφτείτε πώς θα θέλατε να αισθάνεστε:

 • Ισχυρός
 • Πιο χαρούμενος
 • Ενεργητικός
 • Ρομαντικός
 • Εκλεπτυσμένο
 • Προσιτός
 • Διασκεδαστικο
 • Χαλαρός
 • Εισαγάγετε το συναίσθημα ή τη διάθεση που θέλετε να νιώσετε εδώ

Αυτή η λίστα είναι ατελείωτη, επιλέγεις πώς θέλεις να νιώθεις ιδανικά και μετά ντύνεσαι με τρόπο που σε βοηθά να πετύχεις αυτό το συναίσθημα. Χρησιμοποιήστε το ντύσιμο για βελτίωση της διάθεσης ως εργαλείο που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε τι θα φορέσετε κάθε μέρα ή για οποιαδήποτε περίσταση.

Inside Out and Outside In Style - Mood Illustration και Mood Enhancement Dressing

Αν θέλω να νιώθω πιο ζωηρός και ενεργητικός, μπορεί να κάνω κάτι όπως να βάλω ένα ζεστό, φωτεινό χρώμα όπως κόκκινο ή ζεστό ροζ, καθώς με βοηθά να ανυψώσω τη διάθεσή μου και να φέρω περισσότερη χαρά.

\ Έχω δει πόσο εντυπωσιακό μπορεί να είναι το ντύσιμο με ένα ρούχο που σε κάνει να νιώθεις καλά, όταν ψωνίζω με πελάτες και βγαίνουμε με ένα υπέροχο ντύσιμο, βλέπω όλη τους τη στάση του σώματός τους να αλλάζει, να σηκώνονται πιο ίσια, οι ώμοι να πηγαίνουν προς τα πίσω και μπορείς δείτε ότι τους αρέσει αυτό που βλέπουν να αντανακλάται στον καθρέφτη και αυτό τους κάνει να νιώθουν υπέροχα.

Οταν ξυπνήσεις

Αξιολογήστε τη διάθεσή σας. Πως αισθάνεσαι? Θέλετε να απεικονίσετε την υπέροχη διάθεσή σας ή θέλετε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να κάνετε τον εαυτό σας να νιώσει καλύτερα από ό,τι αισθάνεστε αυτήν τη στιγμή;

Ξέρω από τη δική μου εμπειρία, ότι αν νιώθω πεσμένος, αυτό το ντύσιμο με εικονογράφηση διάθεσης (ντύνομαι με ατημέλητα ρούχα) δεν θα με βοηθήσει, και στην πραγματικότητα, μπορεί να με κάνει να αισθάνομαι χειρότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς αντιλαμβάνομαι τον εαυτό μου στον καθρέφτη του μπάνιου. Ενώ αν προσέχω λίγο και ντυθώ με ένα ρούχο που ξέρω ότι είναι κομψό, θα αρχίσω να νιώθω καλύτερα. Μερικές φορές, όταν είστε πεσμένοι, μπορεί να είναι δύσκολο να σκεφτείτε ποια είναι τα συστατικά σε ένα κομψό ντύσιμο – γι‘ αυτό είναι τόσο χρήσιμο να έχετε κάποια „go to outfits“ ή τη δική σας εξατομικευμένη φόρμουλα στυλ ή οδηγίες για να το συνδυάσετε (θέλω για να ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό; Ρίξτε μια ματιά στο δικό μου Masterclass ρούχων).

Ακόμα κι αν κανείς δεν σας βλέπει εκτός από τον εαυτό σας στον καθρέφτη – το να ντυθείτε με κάτι που σας κάνει να νιώθετε λίγο πιο κομψό μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Ντύσιμο για ενίσχυση της διάθεσης

Γιατί να μην συνεχίσετε να ενισχύετε μια υπέροχη διάθεση, ή ένα ιδιαίτερο συναίσθημα, ντύνοντας ρούχα που σας δίνουν αυτή την αίσθηση κάθε μέρα! Μόλις καταλάβετε τι λειτουργεί για εσάς, αυτό σας κάνει να αισθάνεστε και να φαίνεστε υπέροχοι με τον τρόπο που θέλετε, τότε το να ντύνεστε επανειλημμένα με αυτόν τον τρόπο θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε αυτή τη διάθεση και θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε νέες συμπεριφορές και πιο θετικά συναισθήματα στον εαυτό σας. χρησιμοποιείτε αυτήν την τεχνική Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας για να δημιουργήσετε κάποιες νέες συνήθειες καθώς χρησιμοποιείτε το στυλ ως μια μορφή αυτοφροντίδας. Όταν ντύνεσαι με κομψά ρούχα κάθε μέρα, γίνεσαι στην πραγματικότητα αυτό το άτομο, καθώς η έρευνα δείχνει ότι σου δίνει περισσότερη αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την αυτοεκτίμησή σου.

Το στυλ ως πράξη αυτοφροντίδας

Όπως μπορείτε τώρα να δείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το στυλ σας ως μια πράξη καθημερινής φροντίδας του εαυτού σας, για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας ή να ενισχύσετε τη διάθεσή σας, ώστε να αισθάνεστε πιο σίγουροι κάθε μέρα.

Τι θα φορέσεις αύριο; Εάν δεν είστε σίγουροι για το τι να φορέσετε και τι θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα, ελάτε μαζί μου στο πρόγραμμά μου 7 Steps to Style, το οποίο σας δίνει τη βασική εκπαίδευση στυλ που δεν είχατε ποτέ πουθενά αλλού, καθώς και το πρόγραμμα μου Evolve Your Style που θα σας βγάλει από το στιλ σας και θα αποκτήσετε πιο κομψά ρούχα κάθε μέρα, και έχει περιγραφεί ως που σας αλλάζει τη ζωή, καθώς βοηθά πραγματικά να βελτιώσετε τη διάθεσή σας κάθε μέρα για ένα μήνα (ενισχύοντας μια καλύτερη διάθεση). Ανυπομονώ να σε γνωρίσω!

Αν δεν σε βλέπει κανείς, έχει σημασία τι φοράς;

Γιατί το στυλ δεν είναι ρηχό και γιατί η βελτίωση του στυλ σας δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Ποια 2 πράγματα πρέπει να φορέσετε για να φέρετε περισσότερη χαρά στη ζωή σας

Inside Out and Outside In Style - Mood Illustration και Mood Enhancement Dressing

Facebookκελάδημαpinterestlinkedinταχυδρομείο

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar