6 λόγοι που σταματήσατε να χάνετε βάρος

0
6 λόγοι που σταματήσατε να χάνετε βάρος
Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το όταν το ταξίδι σας για απώλεια βάρους σταματάει μετά από λίγες μόλις εβδομάδες και δεν μπορείτε πλέον να βλέπετε τους αριθμούς να πέφτουν κατακόρυφα όπως πριν, παρόλο που δεν έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στη διατροφή ή στη ρουτίνα άσκησης. Μπορεί να είναι περίεργο, αλλά ας πούμε ότι η περίοδος του μήνα του μέλιτος έχει τελειώσει και ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για να ξεπεράσετε το οροπέδιο. Είναι εκείνο το σημείο όπου, αντίθετα με τις προσδοκίες σας, το σώμα μεταβαίνει σε λειτουργία διατήρησης λίπους, επειδή με την απώλεια βάρους, το σώμα γίνεται αποτελεσματικό στη λειτουργία με λιγότερες θερμίδες. Επίσης, εάν χάσετε λίγο μυ μαζί με λίπος, ο μεταβολισμός πέφτει περαιτέρω (περισσότεροι μύες σημαίνει ότι καίγονται περισσότερες θερμίδες). Αυτές είναι μερικές βασικές θεωρίες για τις οποίες σταματήσατε να χάνετε βάρος μετά από ένα ορισμένο σημείο, αλλά υπάρχουν περισσότεροι λόγοι που πρέπει να γνωρίζετε και να λάβετε μέτρα για να τους ξεπεράσετε. Θα τα εξετάσουμε ένα προς ένα:

6 λόγοι που σταματήσατε να χάνετε βάρος

1. Να εφησυχάζεστε μετά την απώλεια βάρους: Εάν έχετε χάσει σημαντικό βάρος και τώρα ξέρετε πώς λειτουργούν όλα, μην εφησυχάζεστε και μην απογοητεύεστε ακόμα. Μια μικρή μπουκιά εδώ κι εκεί, μερικά επιπλέον cupcakes, επαναφορά του γλυκού μετά από κάθε γεύμα, παράλειψη του γυμναστηρίου – όλα αυτά μπορούν να επιβραδύνουν τον ρυθμό και ακόμη και να σταματήσουν τη διαδικασία καύσης λίπους. Μην εφησυχάζεστε μέχρι να φτάσετε στο στόχο, και ακόμη και μετά από αυτό.

2. Ο μεταβολισμός έχει πέσει: Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η διατήρηση του μεταβολισμού σε εύρωστη κατάσταση θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων. Ο μεταβολισμός πρέπει να είναι εύρωστος ανά πάσα στιγμή γιατί είναι η διαδικασία μέσω της οποίας οι θερμίδες καίγονται και μετατρέπονται σε μορφή ενέργειας. Αλλά για να εξοικονομήσει ενέργεια και λίπος, το σώμα τείνει να μειώνει το μεταβολισμό και αυτή η βουτιά μπορεί να σταματήσει την απώλεια βάρους. Σηκώστε βάρη, κάντε σύνθετες ασκήσεις και εστιάστε στην οικοδόμηση μυών στο γυμναστήριο (περισσότεροι μύες, καλύτερος ο μεταβολισμός). Η μαύρη σοκολάτα, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού έχει επίσης βρεθεί ότι ενισχύει το μεταβολισμό. Το πιο σημαντικό, η πρωτεΐνη βοηθά στην οικοδόμηση και την επιδιόρθωση των ιστών στο σώμα, ενισχύει επίσης το μεταβολισμό σε μεγάλο βαθμό (κινόα, αυγά, τυρί cottage, κοτόπουλο, φασόλια, όσπρια, αρακά) είναι εκπληκτικές πηγές πρωτεΐνης που μπορείτε να συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας διατροφή.

3. Υπερβολική απόλαυση στην Υγιεινή Τροφή: Σε μια προσπάθεια να εμβαθύνουμε σε οτιδήποτε υγιεινό, μπορεί στην πραγματικότητα να παραλείψουμε το μέρος της «μέτρησης θερμίδων». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καθαρή και υγιεινή διατροφή είναι το θεμέλιο μιας καλής στρατηγικής απώλειας βάρους, αλλά το θέμα είναι να παραμείνετε εντός του ελλείμματος θερμίδων ακόμα και με τα πιο υγιεινά τρόφιμα. Κανένα τρόφιμο δεν είναι χωρίς θερμίδες (μερικά από αυτά είναι εξαιρετικά υψηλά σε θερμίδες) και χωρίς προσεκτική κατανάλωση, μπορούν να σας βάλουν σε πλεόνασμα θερμίδων και να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι δεν χρειάζεται να μετράτε θερμίδες με υγιεινά τρόφιμα, αλλά να θυμάστε ότι το φυστικοβούτυρο, τα αμύγδαλα, τα ξηρά φρούτα, το αβοκάντο, η κινόα κ.λπ. είναι τροφές με πολλές θερμίδες και πρέπει να ασκήσετε τον έλεγχο των μερίδων και με αυτά. Διαβάστε επίσης: «14 υγιεινές τροφές που πιθανώς υπερκαταναλώνετε».

4. Υπερκατανάλωση τροφής μετά την προπόνηση: Υπερεκτιμάτε τις θερμίδες που καίτε στο γυμναστήριο και «τρώτε πίσω» για να αντισταθμίσετε τα ενεργειακά ποτά και τα τρόφιμα με πολλές θερμίδες; Μηχανήματα όπως διάδρομος, ελλειπτικός προπονητής, σταθερό ποδήλατο τείνουν να δείχνουν ανακριβείς ενδείξεις όσον αφορά τις θερμίδες, επομένως μην βασίζεστε ποτέ σε αυτά για να υπολογίσετε τον συνολικό αριθμό των θερμίδων που καίγονται. Το γεύμα μετά την προπόνηση δεν πρέπει να επαναφέρει στο σώμα επιπλέον θερμίδες που θα ήταν δύσκολο να καούν αργότερα.

5. Συμβιβασμός στη ρουτίνα ύπνου: Η στέρηση ύπνου δεν αφορά μόνο το να ξυπνάς με κουρασμένα και πρησμένα μάτια, στην πραγματικότητα το να μην κλείνεις αρκετά μάτια, μπορεί να αυξήσει τη μέση σου. Σημαντικές ορμόνες όπως η ινσουλίνη, η κορτιζόλη, η γκρελίνη που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση/απώλεια βάρους, μπορούν να υποχωρήσουν με κάθε τρόπο, ανάλογα με το αν έχετε έλλειψη ύπνου ή έχετε έναν ποιοτικό ύπνο κάθε βράδυ. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη, μειώνει το μεταβολισμό και εκτοξεύει το άγχος – φροντίζοντας να μην χάσετε βάρος. Οι ειδικοί συνιστούν να κοιμάστε για 7 ώρες ή περισσότερες κάθε βράδυ για να ενισχύσετε τις προσπάθειες απώλειας βάρους και να βελτιώσετε επίσης τη συνολική υγεία.

6. Το χρόνιο άγχος επηρεάζει αρνητικά: Όπως αναφέραμε παραπάνω, το άγχος μπορεί να σταθεί ανάμεσα σε εσάς και το βάρος του στόχου σας, προκαλώντας την υπερκατανάλωση τροφής και την υπερκαταβολή σε ζαχαρούχα, πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα που βοηθούν στην ηρεμία των νευρικών νεύρων. Απλές δραστηριότητες όπως το περπάτημα, η ακρόαση μουσικής, ο χορός, η άσκηση, το παιχνίδι με ένα κατοικίδιο κ.λπ., μπορούν να σας βοηθήσουν να νικήσετε το άγχος και να διασφαλίσετε ότι θα συνεχίσετε να χάνετε βάρος.

Συνοψίζοντας, είναι πολύ φυσικό να απογοητεύεστε και να κατεβείτε από το βαγόνι απώλειας βάρους όταν δεν μπορείτε πλέον να χάσετε βάρος παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά. Κάνοντας μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή, αλλάζοντας λίγο τη ρουτίνα της προπόνησης, μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια και να ξεκινήσετε ξανά το ταξίδι σας για απώλεια βάρους. Το πιο σημαντικό, όταν θέλετε να το παρατήσετε, θυμηθείτε γιατί ξεκινήσατε εξαρχής. Αν δυσκολεύεστε να χάσετε τα περιττά κιλά, ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα Speed ​​Slim στην εφαρμογή Rati Beauty για να είστε πιο αδύνατοι και υγιείς.

14 υγιεινές τροφές που πιθανώς υπερκαταναλώνετε
Πώς να χάσετε βάρος χωρίς να επιβραδύνετε τον μεταβολισμό

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar