5 μυστικές συμβουλές για το „Πώς να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου;“ – Ένας οδηγός για να γράψετε φρέσκοι

0
5 μυστικές συμβουλές για το „Πώς να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου;“ – Ένας οδηγός για να γράψετε φρέσκοι

„Πώς να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου;“ είναι ένα φλέγον ερώτημα μεταξύ πολλών νέων πρωτοετών/φοιτητών σε όλη τη χώρα. Εξάλλου, αυτή η σχετικά νέα ευκαιρία σταδιοδρομίας έχει αποκτήσει δημοτικότητα τον τελευταίο καιρό όσο ποτέ άλλοτε.

"Πώς να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου;" Ένας οδηγός για να γράψετε φρέσκια
„Πώς να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου;“ Ένας οδηγός για να γράψετε φρέσκια

Ευκαιρίες γραφής υπήρχαν πάντα με διάφορες μορφές. Για παράδειγμα, σύνταξη περιγραφής προϊόντων, σύνταξη καταλόγων και φυσικά άρθρο/περιοδικό για στήλες ειδήσεων και περιοδικά, κ.λπ. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται άνοδος στη διαδικτυακή αγορά. Ως εκ τούτου, έφερε νέες επιλογές και στο χώρο της γραφής. Για παράδειγμα, blogging, περιγραφές βίντεο, ηχητική περιγραφή, υπότιτλοι κ.λπ.

Επειδή πολλοί απόφοιτοι μπερδεύονται σχετικά με το πώς να γίνουν συγγραφέας περιεχομένου. Εδώ είναι 5 μυστικές συμβουλές που μπορείτε να ενσωματώσετε για να γίνετε επιτυχημένος συγγραφέας περιεχομένου. Επίσης, υπάρχουν διάφορες βαθύτερες γνώσεις για το επάγγελμα. Ως εκ τούτου, χωρίς να χάσετε χρόνο κάντε κύλιση παρακάτω για να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε σχετικά με το πώς να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου.

Ποιος μπορεί να γίνει συγγραφέας περιεχομένου;

Πριν μάθετε πώς να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου, είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζετε ποιος μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει αυστηρή απαίτηση προσόντων για να ξεκινήσετε το συγγραφικό σας ταξίδι.

Ποιος μπορεί να γίνει συγγραφέας περιεχομένου;
Ποιος μπορεί να γίνει συγγραφέας περιεχομένου;

Ωστόσο, πρέπει να έχετε ένα καλά σχεδιασμένο χαρτοφυλάκιο ή δείγμα συνδέσμων για να δείξετε γραπτώς την εμπειρία σας. Η συγγραφή περιεχομένου είναι μια δυναμική επιλογή καριέρας. Ζυμώνει τη δημιουργικότητά σας στο μέγιστο βαθμό. Υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις για διάφορα είδη έργων. Έτσι, ένας συγγραφέας περιεχομένου πρέπει να είναι έτοιμος να φορέσει διαφορετικά καπέλα για έναν μόνο ρόλο. Εάν δεν είναι αυτό το φλιτζάνι του τσαγιού σας, τότε μπορείτε να απορρίψετε την επιλογή. Ωστόσο, μπορείτε να επιλέξετε εξειδικευμένες θέσεις που βασίζονται στη γνώση σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο, κάθε συναρπαστικό αντίγραφο πρέπει να έχει κάποιο επίπεδο δημιουργικότητας και φαντασίας που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα.

Έτσι, είναι η δημιουργικότητά σας και οι δεξιότητες γραφής που απαιτούνται για να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου.

Ωστόσο, οι φοιτητές που έχουν αποφοιτήσει στη Μαζική Επικοινωνία, τη διαχείριση επικοινωνίας μέσων, κλπ. έχουν πάντα ένα πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων. Ωστόσο, αν είστε εξαιρετικά καλοί στο γράψιμο, τότε μπορείτε να προλάβετε τον ρυθμό αρκετά εύκολα. Επίσης, ακόμα κι αν αισθάνεστε ότι εξακολουθείτε να είστε ερασιτέχνης συγγραφέας, τότε υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες για να το ξεκινήσετε από μικρά και να το κλιμακώσετε με τον καιρό. Επομένως, πρέπει να το ξεκινήσετε από κάπου για να φτάσετε στην κορυφή αυτού του πεδίου. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να νικήσει τη δύναμη της επαγγελματικής εμπειρίας.

Πώς να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου; | 5 μυστικές συμβουλές

5 μυστικές συμβουλές για να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου
5 μυστικές συμβουλές για να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου

Η αναμονή λοιπόν τελείωσε. Εδώ είναι πέντε μαγικές συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε όσο το δυνατόν νωρίτερα για να ξεκινήσετε τη συγγραφική σας καριέρα. Μπορεί να είστε κολεγιακός ή ακόμα και επαγγελματίας. Ακολουθούν κρίσιμες συμβουλές που μπορείτε να εφαρμόσετε ανεξάρτητα από τον τομέα της ζωής σας.

1. Διατηρήστε ένα περιοδικό – Ένα συναρπαστικό blog

Η έναρξη του ιστολογίου σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε το επάγγελμά σας στη συγγραφή περιεχομένου. Εξοικειωθείτε με διάφορες τεχνικές και περιπλοκές του τομέα διατηρώντας ένα ημερολόγιο στο διαδίκτυο.

Νο. 1: Διατηρήστε ένα Ημερολόγιο σας
Νο. 1: Διατηρήστε ένα Ημερολόγιο σας

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε ένα blog:
Εγώ. Μπορείτε να εγγραφείτε σε μια επί πληρωμή φιλοξενία και ένα όνομα τομέα. Μπορεί ακόμη και να σας αποφέρει παράπλευρο εισόδημα μόλις δημιουργηθεί η αρχή. Αλλά, ουσιαστικά το κίνητρό σας δεν πρέπει να κουνιέται από τον ίδιο τον στόχο που είναι να μάθετε γραφή.

ii. Υπάρχουν επίσης δωρεάν εργαλεία ιστολογίου. Όποιος αισθάνεται την ανάγκη να ξεκινήσει από κάπου χωρίς καμία επένδυση μπορεί να επιλέξει αυτήν την επιλογή.

iii. Τι θα λέγατε να γράφετε πύλες. Μπορείτε να γράψετε σε μια δωρεάν πλατφόρμα όπου το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε και να ξεκινήσετε. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι το Medium.

2. Αναλάβετε έργα ελεύθερου επαγγελματία

Πολλοί φρέσκοι αγνοούν αυτήν την επιλογή. Αν και ο ελεύθερος επαγγελματίας κερδίζει ορατότητα στον σημερινό κόσμο. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα νέων μαθητών που χάνει τέτοιες ευκαιρίες.

Ελεύθερος επαγγελματίας για να γίνεις συγγραφέας περιεχομένου
Ελεύθερος επαγγελματίας για να γίνεις συγγραφέας περιεχομένου

Είναι ενδιαφέρον ότι μπορείτε να ξεκινήσετε το έργο σας ως ελεύθερος επαγγελματίας ακόμα και ως φοιτητής ενώ βρίσκεστε στο κολέγιο ή ακόμα και στο σχολείο. Έτσι, μπορείτε να πάρετε μια εργασία συγγραφής περιεχομένου στο διαδίκτυο από το σπίτι ως δευτερεύον έργο. Τελικά, θα προστεθεί στο χαρτοφυλάκιό σας ενώ κάνετε αίτηση για θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης μετά την αποφοίτησή σας.

3. Πρακτική άσκηση όσο πιο νωρίς γίνεται

Στην αναζήτησή σας για εύρεση τρόπων για το πώς να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου, πρέπει να εξετάσετε την επιλογή πρακτικής άσκησης πολύ ενεργά. Οι φοιτητές, οι πανεπιστήμιοι παίρνουν μια ιδέα για το σενάριο της πραγματικής ζωής κάνοντας πρακτική άσκηση σε διάφορες εταιρείες.

No.3: Πρακτική άσκηση για να γίνεις συγγραφέας περιεχομένου
No.3: Πρακτική άσκηση για να γίνεις συγγραφέας περιεχομένου

Δοκιμάστε να κάνετε πρακτική άσκηση σε startups καθώς και σε μεγάλες εταιρείες κατά τη διάρκεια της φοιτητικής σας ζωής. Ίσως αναρωτιέστε ότι είναι σχεδόν αδύνατο, καθώς η διαχείριση μιας πρακτικής άσκησης πλήρους απασχόλησης μπορεί να είναι ένας πόνος κατά τη διάρκεια της μελέτης. Υπάρχουν διαδικτυακές ευκαιρίες πρακτικής άσκησης που σας πληρώνουν σε ωριαία βάση. Ως εκ τούτου, μπορείτε να εργαστείτε με ευελιξία σύμφωνα με το πρόγραμμα του κολεγίου σας.

4. Ικανότητα με Πιστοποιήσεις
Νο. 4: "Επιδεξιότητα" με Πιστοποιήσεις
No.4: “Skill-up” με Πιστοποιήσεις

Πολλές διαδικτυακές πύλες σάς δίνουν την ευκαιρία να επιδείξετε τις δεξιότητές σας και να λάβετε πιστοποίηση για το ίδιο. Επομένως, εάν γνωρίζετε ότι γνωρίζετε κάτι ή μοιράζεστε κάποιο επίπεδο τεχνογνωσίας σε διάφορους τομείς, τότε μπορείτε πάντα να αναζητήσετε πιστοποιητικά δεξιοτήτων. Μπορείτε επίσης να το προσθέσετε σε βελτιώστε το βιογραφικό σας.

5. Βραχυπρόθεσμα Μαθήματα/Εργαστήριο

Αν και η συγγραφή περιεχομένου έρχεται με εξάσκηση και φαντασία. Ωστόσο, είναι επιτακτική ανάγκη να υποβληθείτε σε κάποιο επίπεδο εκπαίδευσης από έμπειρους εκπαιδευτικούς για να κατανοήσετε τη δυναμική του κλάδου.

No.5: Βραχυπρόθεσμα Μαθήματα/Εργαστήρια
No.5: Βραχυπρόθεσμα Μαθήματα/Εργαστήρια

Υπάρχουν διαδικτυακά μαθήματα και βραχυπρόθεσμες πιστοποιήσεις που σας δίνουν την ευκαιρία να λάβετε καθοδήγηση καταρτισμένους δασκάλους και έμπειρους καθηγητές. Αυτή η πρακτική όχι μόνο θα τροφοδοτήσει τις δεξιότητές σας στο γράψιμο, αλλά θα σας βοηθήσει επίσης να έρθετε σε επαφή με άτομα με ομοϊδεάτες. Ως εκ τούτου, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δικτυωθείτε με άλλους συγγραφείς.

Δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου
Σημαντικό σύνολο δεξιοτήτων για να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου
Σημαντικό σύνολο δεξιοτήτων για να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου

Ακολουθούν τα κρίσιμα σύνολα δεξιοτήτων που μπορείτε να μάθετε για να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου:-

1. SEO- Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης

Τι είναι τελικά η έρευνα SEO; Τι σχέση έχει με τη συγγραφή περιεχομένου; Δείτε με απλά λόγια, η έρευνα SEO έχει να κάνει με την κατανόηση της συμπεριφοράς του κοινού. Ερευνώντας τη ζήτηση του χρήστη, ένας συγγραφέας περιεχομένου μπορεί να δημιουργήσει συγγραφές αφιερωμένες σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Στο εξής, μπορούν να εξορθολογίσουν τα άρθρα ή τα ιστολόγιά τους προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Αρχικά, μπορεί να μην είναι ένα υποχρεωτικό σύνολο δεξιοτήτων, αλλά σίγουρα θα ήταν προτιμότερο. Σε ορισμένους οργανισμούς, ένας συγγραφέας περιεχομένου θα λάβει ξεχωριστές οδηγίες SEO. Από την άλλη πλευρά, σε ορισμένους οργανισμούς, κάνει μόνος του την έρευνα SEO.

Δείξτε τις δεξιότητές σας στο SEO με σχετική διαπίστευση.“
Πάρτε την πιστοποίηση AMCAT SEO Specialist για να αναγνωρίσετε τις δεξιότητές σας.

2. Ευέλικτο Στυλ Γραφής

Βλέπετε, απαιτείται να επιμεληθεί περιεχόμενο ευρείας εμβέλειας ενώ αναλαμβάνει έναν ρόλο συγγραφής περιεχομένου. Μερικές φορές οι συγγραφείς θα έπρεπε να γράψουν για το είδος της εκπαίδευσης. Ενώ από την άλλη πλευρά, μπορεί να χρειαστεί να γράψουν ιστολόγια ψυχαγωγίας. Έτσι, η ευέλικτη προσέγγιση μπορεί να σας προσφέρει μερικές ενδιαφέρουσες συναυλίες και συναρπαστικά έργα στην εργασία πλήρους απασχόλησης. Τελικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη θέση σας ως ειδικός στον τομέα αφού αποκτήσετε σημαντική επαγγελματική εμπειρία.

3. Ευαισθητοποίηση σχετικά με τα Social Media

Ως συγγραφέας περιεχομένου, η παρουσία σας θα ξεπεράσει όλους τους χώρους κοινωνικής δικτύωσης. Επομένως, γνωρίστε τον εαυτό σας με τα βασικά των social media. Η τοποθέτηση όλων των εφαρμογών κοινωνικών μέσων σε έναν κάδο μπορεί να μην είναι σωστή. Καθώς όλες αυτές οι πλατφόρμες έχουν τους αλγόριθμους και τον τρόπο επικοινωνίας τους, μείνετε σε αυτό και σχεδιάστε ανάλογα.

4. Μοντάζ

Οι νέοι που αναλογίζονται πώς να γίνουν συγγραφέας περιεχομένου πρέπει να ξέρουν να επεξεργάζονται. Αυτή η πρακτική σας βοηθά να διατηρήσετε ένα φιλικό προς τον χρήστη, χωρίς λογοκλοπή και γραμματικά σωστό αντίγραφο.

5. Γλωσσικές Δεξιότητες

Δεδομένου ότι δημοσιεύετε πολύ γραπτό περιεχόμενο για διάφορα έργα. Επομένως, πρέπει να έχετε μια εντολή τουλάχιστον μια γλώσσα όπως τα αγγλικά, Χίντι ή οποιαδήποτε τοπική γλώσσα. Δεν χρειάζεται να είσαι «Σαίξπηρ» σε αυτή τη γλώσσα. Ωστόσο, ένα ενδιάμεσο επίπεδο ευχέρειας μπορεί να σας βοηθήσει να γράψετε ένα ελκυστικό αντίγραφο. Όχι μόνο αυτό, χτίζει εμπιστοσύνη και στους υπευθύνους προσλήψεων.

Πώς να βελτιώσετε τις δεξιότητες γραφής περιεχομένου;
  Στρατηγική βελτίωσης γραφής περιεχομένου
Στρατηγική βελτίωσης γραφής περιεχομένου

Δείτε πώς μπορείτε να κατευθύνετε την πρακτική συγγραφής περιεχομένου:-

1. Διατηρήστε ένα προσωπικό ημερολόγιο/ιστολόγιο,
2. Διαβάστε περιοδικά και βιβλία από αυθεντικές πηγές,
3. Γράψε καθημερινά,
4. Γίνετε μέλος της κοινότητας συγγραφέων,
5. Παρακολουθήστε εργαστήρια για να αποκτήσετε μια ευρύτερη προοπτική

Επιλογές καριέρας στη συγγραφή περιεχομένου

Βλέπετε, οι επιλογές σταδιοδρομίας συγγραφής περιεχομένου δεν περιορίζονται μόνο στη σύνταξη άρθρων και ιστολογίων. Φυσικά, είναι αναμφισβήτητα η πιο επιθυμητή επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες διάφορες εξίσου προσαρμοσμένες επιλογές.

Επιλογές καριέρας στη συγγραφή περιεχομένου
Επιλογές καριέρας στη συγγραφή περιεχομένου

Έτσι, όσοι αναρωτιούνται πώς να γίνουν συγγραφέας περιεχομένου μπορούν επίσης να ρίξουν μια ματιά στις παρακάτω επιλογές. Αν και μπορεί να μην σχετίζονται άμεσα με τον τομέα. Αλλά μπορείτε να διακλαδώσετε και σε αυτά τα επαγγέλματα:

Εγώ. Συγγραφή σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους,
ii. Γράψιμο σε λευκό χαρτί,
iii. Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,
iv. Βελτιστοποίηση βίντεο Youtube,
v. Βελτιστοποίηση κειμένων podcast,
vi. Σύνταξη επαγγελματικών email,
vii. Γράψιμο υπότιτλων,
viii. Σύνταξη περιγραφών για πλατφόρμες OTT και πολλά άλλα.

Μπορείτε να εντοπίσετε τόσους πολλούς δευτερεύοντες ρόλους σε αυτό το ευέλικτο πεδίο; Επομένως, εάν έχετε ταλέντο στο γράψιμο, μπορείτε να πειραματιστείτε και με διάφορες άλλες επιλογές. Η συγγραφή περιεχομένου θα σας εκθέσει σε ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών εργασιών.

Μπορείτε να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη εργασίας των ονείρων σας AMCAT Mock AI

Σας παρέχει μια πραγματική προσομοίωση του πραγματικού τεστ συνέντευξης. Αξιολογεί τη γλώσσα του σώματός σας και σας δίνει σαφείς διακρίσεις των δυνατών και των αδυναμιών σας.

Επιταχύνετε την αναζήτηση εργασίας με την εξέταση prepAMCAT.
Εγγραφείτε εδώ.

Τώρα που ξέρετε πώς να γίνετε συγγραφέας περιεχομένου, εδώ είναι η ευκαιρία σας να εφαρμόσετε αυτές τις στρατηγικές και συμβουλές για να μην αφήσετε κανένα βήμα.

Τα καλύτερα!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar