5 λόγοι για τους οποίους εξακολουθείτε να τρώτε υπερβολικά

0
5 λόγοι για τους οποίους εξακολουθείτε να τρώτε υπερβολικά
Το να τρώτε λιγότερο δεν μεταφράζεται πάντα σε απώλεια βάρους, αλλά η υπερκατανάλωση τροφής σίγουρα θα μεταφραστεί σε αύξηση βάρους στο μέλλον. Οι περισσότεροι από εμάς μπερδευόμαστε πώς δεν μπορούμε να βρούμε τον αυτοέλεγχο, να συγκεντρώσουμε δύναμη θέλησης και να βάλουμε ένα τέλος στην υπερφαγία και πηγαίνουμε σε ένα ταξίδι ενοχής μόλις τελειώσει το επεισόδιο υπερφαγίας. Αλλά όπου η δύναμη αποτυγχάνει, η πειθαρχία σκοτώνει. Κάποιος είπε σωστά «η πειθαρχία είναι η γέφυρα μεταξύ των στόχων και της ολοκλήρωσης». Η υπερκατανάλωση τροφής και η καθιστική ζωή μπορεί να σημάνει το θάνατο για το ταξίδι σας για απώλεια βάρους και αν δεν μπορείτε να έχετε έλλειμμα θερμίδων λόγω προβλημάτων υπερφαγίας, ήρθε η ώρα να εξαλείψετε τους λόγους που σας οδηγούν να τρώτε όλο και περισσότερο φαγητό απουσία φυσιολογικής πείνας . Ας τα δούμε ένα προς ένα.

5 λόγοι για τους οποίους εξακολουθείτε να τρώτε υπερβολικά

1. Λιμοκτονώντας όλη την ημέρα και εξοικονόμηση όλων των θερμίδων για το τέλος της ημέρας: Το να πεινάτε όλη την ημέρα στο όνομα της δίαιτας και στη συνέχεια να μαζεύετε όλες τις θερμίδες και να τις ξοδεύετε όλες την ώρα του δείπνου, θα χρειαστεί σίγουρα υπερφαγία. Αποφύγετε τη στέρηση φαγητού και τις θερμίδες, τρώτε σε προγραμματισμένους χρόνους και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην όρεξή σας.
2. Ψώνια και αποθήκευση ανθυγιεινών τροφίμων: Όταν ψωνίζουμε παντοπωλεία, τείνουμε να επιλέγουμε ανόητα τροφές με πολλές θερμίδες, επεξεργασμένες και πλούσιες σε ζάχαρη που μπορούν να προκαλέσουν πόνους πείνας και υπερφαγία, επειδή τα περισσότερα από αυτά είναι υπεργευστικά τρόφιμα (παρασκευάζονται σε τέτοια με έναν τρόπο που είναι ευχάριστα στους γευστικούς γευστικούς κάλυκες και συνεχίζετε να τα βαράτε ακόμα κι αν είστε χορτάτοι). Πρέτσελ, τηγανιτές πατάτες, πατατάκια, μπράουνις, cupcakes, επιδόρπια, παγωτά είναι μερικά παραδείγματα υπεργευστικών φαγητών. Εάν σταματήσετε να ψωνίζετε και να αποθηκεύετε αυτές τις υπεργευστικές τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να φάτε υπερβολικά, επειδή «είναι εκτός οράματος». Διαβάστε επίσης: «24 χειρότερες τροφές στο ψυγείο σας που εμποδίζουν την απώλεια βάρους».
3. Είστε συναισθηματικά προσκολλημένοι σε ορισμένα τρόφιμα: Η κατανάλωση άγχους ή συναισθηματικής τροφής είναι μια κατάσταση όπου κάποιος τρώει για να νιώσει καλά, για να αντιμετωπίσει το τραύμα, για να εκτονώσει το θυμό, για να αντιμετωπίσει το άγχος ή όταν βαριέται απλά για να ικανοποιήσει την πείνα. Η τροφή για να αντιμετωπίσετε τέτοιες καταστάσεις είναι συνήθως τρόφιμα με πολλές θερμίδες, κυρίως γλυκές λιχουδιές, πλούσια σε λιπαρά, βασικά ανθυγιεινά τρόφιμα που οδηγούν σε γρήγορη αύξηση βάρους. Όταν τρώτε τέτοιο φαγητό, ο εγκέφαλος απελευθερώνει ορισμένες «χημικές ουσίες που αισθάνεστε καλά», όπως ενδορφίνες, σεροτονίνη και ντοπαμίνη που βοηθούν στην προσωρινή ανύψωση της διάθεσης και στην ηρεμία των νεύρων. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα τρόφιμα προκαλούν επίσης απότομες αιχμές της ινσουλίνης, παρέχοντας άμεση ενέργεια, αλλά η επακόλουθη πτώση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα μπορεί να αφήσει κάποιον να κουραστεί και να λαχταρήσει για «περισσότερο φαγητό» ξανά. Αρχίζετε να εξαρτάστε όλο και περισσότερο από τέτοια ανθυγιεινά τρόφιμα για να αντιμετωπίσετε τα νευρικά νεύρα και να υπερκαταναλώνετε τέτοιες τροφές. Εν ολίγοις, οι άνθρωποι καταφεύγουν στο συναισθηματικό φαγητό για να νιώσουν καλύτερα, να ανακουφίσουν το άγχος και να αντιμετωπίσουν τραυματικές καταστάσεις που θα οδηγούσαν σε υπερκατανάλωση τροφής. Θέλετε να μάθετε πώς να ξεπεράσετε αυτή τη λανθασμένη διατροφική πρακτική – διαβάστε τα πάντα για το «Πώς να κατακτήσετε τη συναισθηματική διατροφή με αποτελεσματικά κόλπα».
4. Τα γεύματά σας στερούνται θρεπτικών συστατικών: Οι τροφές που είναι πλούσιες σε κενές θερμίδες βοηθούν στην ηρεμία της πείνας για λίγο, αλλά επειδή τους λείπουν θρεπτικά συστατικά, ο εγκέφαλος αισθάνεται έλλειψη ενέργειας και δίνει οδηγίες στο σώμα να τρώει περισσότερο, γεγονός που οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής . Η διατροφή σας θα πρέπει να είναι πλούσια σε τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής.
5. Είστε περιτριγυρισμένοι από Food Pushers: Ένας «σπρώξιμο φαγητού» είναι κάποιος που πιστεύει ότι πεινάτε και δεν τρώτε αρκετό φαγητό, κάποιος που του αρέσει να μαγειρεύει και θα ήθελε να είστε ο επίσημος γευσιγνώστης ή ίσως κάποιος που μπορεί να ζηλεύει της απώλειας βάρους σας 😛 Όταν μετράτε κάθε θερμίδα, σε μια ειλικρινή αποστολή να κάψετε επιπλέον βάρος και να γίνετε πιο αδύνατοι, αλλά στη συνέχεια έρχεται ένας «σπρώξιμο φαγητού» που σας δελεάζει να φάτε περισσότερο φαγητό. Αυτά τα «προωθητικά φαγητού», μπορούν εν γνώσει ή εν αγνοία σας να εκτροχιάσουν το σχέδιο απώλειας βάρους σας, ενθαρρύνοντάς σας να τρώτε περισσότερο φαγητό. Γίνεται εξαιρετικά δύσκολο να πεις «όχι» σε όσους σπρώχνουν φαγητό, ειδικά όταν είναι οικογένεια, φίλοι και συγγενείς, και ιδιαίτερα όταν κυκλοφορούν γύρω από ένα πιάτο με φρεσκοψημένα ψωμάκια κανέλας, αλλά αν θέλεις να χάσεις βάρος σε με όποιο κόστος, πρέπει να εξασκηθείτε στο να λέτε «όχι» σε όσους σπρώχνουν φαγητό και προφανώς να βρείτε ευγενικούς τρόπους να το κάνετε. Στην πραγματικότητα, διαβάστε σχετικά με τους „7 ευγενικούς τρόπους για να πείτε όχι στους ωθητές φαγητού“, σε αυτήν την ανάρτηση.

Επίσης, αν δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος, ρίξτε μια ματιά στο πρόγραμμα Speed ​​Slim στην εφαρμογή Rati Beauty, για να χάσετε επιπλέον κιλά και επίσης να χάσετε μερικές ίντσες.

Πώς να κατακτήσετε τη συναισθηματική διατροφή με αποτελεσματικά κόλπα
24 χειρότερες τροφές στο ψυγείο σας που αποτρέπουν την απώλεια βάρους

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar