4 τρόποι για να αποφύγετε την αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της Durga Pooja

0
4 τρόποι για να αποφύγετε την αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της Durga Pooja
Το μεγαλύτερο πολιτιστικό φεστιβάλ της Βεγγάλης και της Βεγγάλης είναι εδώ. Η εορταστική διάθεση, το πνεύμα, η ενέργεια έχουν φτάσει σε πυρετώδη τόνο όχι μόνο στην πολιτεία αλλά και σε όλο τον κόσμο όπου το «poojo» γιορτάζεται με πολύ πάθος και μεγαλοπρέπεια. Ειδικά, στη Βεγγάλη, η διάθεση είναι απτή όπου το Durga pooja δεν είναι μόνο ένα θρησκευτικό φεστιβάλ, είναι επίσης ένα πολιτιστικό και κοινωνικό φεστιβάλ όπου συγκεντρώνονται οικογένεια και φίλοι, σκορπούν θετικότητα, απολαμβάνουν το πνεύμα του ντάκ και του ντούτσι και σκορπούν χαρά παντού. . Και φυσικά, το γλέντι είναι ένα σημαντικό μέρος των εορτασμών. Στην πραγματικότητα, το pandal hopping και το γλέντι είναι δύο αχώριστοι παράγοντες του Durga pooja. Η πολιτεία μεταμορφώνεται σε έναν παράδεισο για τους λάτρεις του φαγητού με παντάλια που σερβίρουν νόστιμο bhog που αποτελείται από khichuri, payesh, labra, mishti και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Δυτική Βεγγάλη είναι κατά τη διάρκεια της Durga Puja για να γνωρίσετε τον πλούσιο πολιτισμό, την κληρονομιά, τη φρενίτιδα και φυσικά το υπέροχο φαγητό της πολιτείας. Το Bhog σερβίρεται σε pandals με το φαγητό να έχει όλα τα στοιχεία της γιορτής, και το βράδυ, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε περισσότερο φαγητό από τους πάγκους που βρίσκονται στο δρόμο. Η ποικιλία των φαγητών που μπορείτε να ψάξετε κατά τη διάρκεια της pooja είναι απεριόριστη – από puchkas, biryani, μέχρι κινέζικους πάγκους τροφίμων που πωλούν chowmein και chop suey, μπορείτε να προμηθευτείτε σχεδόν τα πάντα σε πάγκους που βρίσκονται σε όλο τους δρόμους. Είναι επίσης μια εποχή που απογοητεύουμε εντελώς τους φρουρούς γιατί είναι ώρα γιορτής και δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από γιορτή και γλέντι στο μυαλό. Ανησυχείτε μήπως πάρετε βάρος κατά τη διάρκεια της Durga pooja; Μην στεναχωριέστε, γιατί υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να αποφύγετε το υπερβολικό βάρος χωρίς να χαλάσετε το πνεύμα αυτού του καταπληκτικού φεστιβάλ. Παραθέτουμε τις προβληματικές περιοχές και πώς να τις αντιμετωπίσουμε μία προς μία.

Τρόποι για να αποφύγετε την αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της Durga Pooja

1. Late Night Pandal Hopping: Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το pandal hopping είναι μέρος του κοινωνικού ιστού και της κουλτούρας της πόλης, αλλά είναι επίσης μια εποχή που απογοητεύουμε τους φρουρούς και αφιερωνόμαστε σε πολύ φαγητό, και αυτό σε περίεργες στιγμές . Το μεγαλύτερο μέρος του δημοφιλούς φαγητού που σερβίρεται εκεί έξω στους δρόμους μπορεί να θεωρηθεί πρόχειρο φαγητό και γι‘ αυτό το αργά το βράδυ το pandal hopping μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Αλλά μπορείτε πραγματικά να ανατρέψετε τα πράγματα, να επισκεφτείτε όσο το δυνατόν περισσότερους πάνταλ και να το κάνετε με τα πόδια κάθε φορά. Θα κάψετε όλες τις περιττές θερμίδες απλά με το να είστε στα πόδια σας και να κινείστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Επίσης, μην ξεχνάτε να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό για να αποφύγετε τα ανθρακούχα και ανθρακούχα ποτά (με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και κενές θερμίδες).

2. Υπερβολική απόλαυση στα Decadent Sweets: Rosgolla, chom chom, ladoo, sandesh – η λίστα με τις λαχταριστές γλυκές λιχουδιές κατά τη διάρκεια της pooja είναι ατελείωτη. Λοιπόν, εδώ είναι ένα κόλπο που μπορείτε να εφαρμόσετε όπου μπορείτε να απολαύσετε τις λιχουδιές χωρίς να ανησυχείτε μήπως διευρύνουν τη μέση σας. Φάτε τα επιδόρπια αργά, σταματήστε μάλιστα σε τρεις μπουκιές. Κάντε ένα διάλειμμα ανάμεσα σε κάθε μπουκιά και θα παρατηρήσετε ότι μέχρι την τρίτη μπουκιά, έχετε τελειώσει με το γλυκό και πιθανότατα θα απομακρύνατε το πιάτο. Εάν είστε έξω με φίλους και οικογένεια, μπορείτε να μοιραστείτε τις λιχουδιές μαζί τους 😛

3. Υπερκατανάλωση σόδας, μοχίτο, μοκτέιλ, παγωτού, αναψυκτικών, ανθρακούχων ζαχαρούχων ποτών για να συνδυάζεται με όλες τις λαχταριστές λιχουδιές και επίσης να αναπληρώνει την ενέργεια κατά τη διάρκεια πολλών ωρών με pandal hopping. Παρακαλούμε μείνετε όσο μπορείτε μακριά από αυτές τις βολές ζάχαρης (κακές για τη μέση σας) και προσπαθήστε να ξεδιψάσετε με σκέτο νερό, νερό καρύδας, λάσι κ.λπ. για να αποτρέψετε την αφυδάτωση και να σβήσετε τη δίψα.

4. Η πενθήμερη γιορτή επεκτείνεται σε ένα 3μηνο «Χρόνο απαλλαγής» από τη διατροφή και την υγιεινή διατροφή: Η Durga pooja θεωρείται η αρχή των εορτασμών, με το Dusshera, το Diwali, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να έρχονται γρήγορα, οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να πάρουν εκτεταμένο «διάλειμμα» από τη διατροφή τους και το πρόγραμμα απώλειας βάρους και να περιμένουν μέχρι την Πρωτοχρονιά για να ξεκινήσουν ξανά το ταξίδι τους για απώλεια βάρους. Περιττό να αναφέρουμε ότι προσθέτουμε απλώς την «απώλεια βάρους» σε κάθε νέο έτος, χρόνο με το χρόνο. Αλλά μην περιμένετε μέχρι να τελειώσουν όλες οι γιορτές ή να επιστρέψετε στη δίαιτα του νέου έτους, μπορείτε να ξεκινήσετε από την αρχή. Απολαύστε τις 5 ημέρες με πλήρη θέρμη, αφεθείτε στο υπέροχο φαγητό και επιστρέψτε στο σωστό δρόμο μόλις τελειώσει το καρναβάλι. Θεωρήστε κάθε γεύμα ως ευκαιρία για απώλεια βάρους.

Συνοψίζοντας, δεν πειράζει να γιορτάσετε αυτό το φεστιβάλ στη δόξα του, να απολαύσετε τις νόστιμες λιχουδιές και να αφήσετε τους φρουρούς σας κάτω για αυτές τις πέντε ημέρες, αλλά υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα επιστρέψετε στον δρόμο μόλις τελειώσουν οι γιορτές. Επίσης, αν δυσκολεύεστε να χάσετε βάρος, δοκιμάστε τη δίαιτα Rati Beauty για να χάσετε τα περιττά κιλά αλλά και εκατοστά από τη μέση σας.

14 Συμβουλές που πρέπει να αποφύγετε κατά τη διάρκεια του Diwali για να αποτρέψετε το λίπος στην κοιλιά
10 τρόποι για να κόψετε εκατοντάδες κενές θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar