Τι είναι καλύτερο: WFH, WFO ή Υβριδικό; | Blog AMCAT

0
Τι είναι καλύτερο: WFH, WFO ή Υβριδικό;  |  Blog AMCAT

Γυαλίστε το βιογραφικό σας και να είστε έτοιμοι να αδράξετε την ευκαιρία να εργαστείτε για μια εταιρεία είτε είναι αυτή, WFH, WFO ή Hybrid, γιατί και οι τρεις είναι πιθανό να είναι εκεί για πολύ καιρό τώρα.

Σε παγκόσμια κλίμακα, η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο που εργαζόμαστε και ταξιδεύουμε στην καθημερινή μας ζωή. Ενώ υπήρχε κάποια αποδοχή της εργασίας από το σπίτι πριν από την πανδημία, η ανταπόκριση των κυβερνήσεων και των τεράστιων οργανισμών οδήγησε αυτή την τάση στα άκρα.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις σκέψεις που κυκλοφορούν μεταξύ των εργαζομένων καθώς η πανδημία εξασθενεί και προσπαθούμε να επιστρέψουμε στη νέα «νέα κανονικότητα», που για κάποιους ήταν η παλιά κανονικότητα.

WFH (Εργασία από το σπίτι)

Ας ξεκινήσουμε ορίζοντας μερικούς όρους. Δουλειά από το σπίτι, που κάναμε μερικές φορές πριν από την πανδημία, έγινε πρότυπο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Συνηθίσαμε να δουλεύουμε από τα κρεβάτια μας, ντυμένοι με σορτς, φούτερ ή πιτζάμες. Ορισμένοι από εμάς, από την άλλη πλευρά, έπρεπε να κάνουμε ταχυδακτυλουργικά μαθήματα στο σπίτι, στον παιδικό σταθμό, σε αρκετούς χρήστες στο οικιακό δίκτυο, στο γάβγισμα των σκύλων όταν παραδίδονταν και να μιλάμε σε χαμηλό επίπεδο ώστε να μην ενοχλούνται άλλα άτομα σε απόσταση ακοής. Με απενεργοποιημένη την κάμερα, θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε πολλαπλές εργασίες σε ένα αντικείμενο ενώ συνεχίζουμε να συμμετέχουμε στη διάσκεψη μέσω ήχου. Αν δεν άφησες μούσι ή δεν φορέσατε μακιγιάζ για τη βιντεοσύσκεψη, θα λάβετε μπόνους πόντους. Εάν το ξεχάσετε, απλώς απενεργοποιήστε το βίντεο και ακούστε το. Εάν η κάμερα ήταν ενεργοποιημένη, θα είχατε όλους αυτούς τους ανθρώπους να σας κοιτάζουν όταν το μόνο που προσπαθούσαν να κάνουν ήταν να ακούσουν πραγματικά.

WFO (Εργασία από το γραφείο)

Η εργασία από το γραφείο (WFO) είναι μια νέα λέξη για αυτό που παλιά ήταν εργασία πλήρους απασχόλησης με πολλές ώρες, πολλές μετακινήσεις, πολλές κατ‘ ιδίαν συναντήσεις, προσωπική κοινωνική αλληλεπίδραση, να φτάσετε στη δουλειά νωρίς για να μπορέσετε να βρείτε δουλειά γίνεται πριν από όλες τις συναντήσεις και μένει αργά για να γίνει περισσότερη δουλειά. Αν λάβατε μια πραγματική ώρα μεσημεριανού γεύματος, θα έπαιρνα φαγητό από ένα τοπικό εστιατόριο.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι πιέζουν το προσωπικό να επιστρέψει στον παλιό τρόπο εργασίας όταν είχαν περισσότερες επιλογές για το πώς και τι εργάζονταν. Όταν όλοι βρίσκονται στο ίδιο μέρος, η διαχείριση είναι ευκολότερη.

Υβρίδιο

Καθώς η πανδημία εξασθενεί, προέκυψε ένας συμβιβασμός για το εργασιακό μέλλον. Ανάλογα με τις περιστάσεις, τρεις μέρες στο γραφείο, δύο μέρες στο σπίτι ή το αντίστροφο. Ποιες τρεις μέρες είναι;

Εναλλακτικά, υπάρχει η πιθανότητα μιας μοναδικής μετάθεσης. Μετακινήστε τον φορητό υπολογιστή σας από τη μια πλευρά στην άλλη. Καθώς οι παραλλαγές του COVID εξασθενούν και εξασθενούν, αυτό μπορεί να γίνει το νέο φυσιολογικό, με τις δικλείδες ασφαλείας για την υγεία και την ασφάλεια.

Το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Το WFH έχει λιγότερες διακοπές, είναι απαλλαγμένο από πολιτικές γραφείων, έχει περισσότερο χρόνο για εστίαση, είναι πιο ήσυχο και πιο άνετο, έχει περισσότερο χρόνο για την οικογένεια και αφιερώνει λιγότερο χρόνο στις μετακινήσεις.

Οι υπάλληλοι του WFO έχασαν τις συζητήσεις με τους συναδέλφους τους και τις κουβέντες με νερό και αρκετοί ένιωθαν μόνοι στο σπίτι τους.

Η καταπόνηση των ματιών είναι κοινή μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονται από το σπίτι και περνούν τις μέρες τους κοιτάζοντας την οθόνη του υπολογιστή. Ο κανόνας 20-20-20 είναι ένα χρήσιμο κόλπο: Μετά από κάθε 20 λεπτά χρήσης της οθόνης, κάντε ένα διάλειμμα 20 δευτερολέπτων και κοιτάξτε μακριά σε κάτι τουλάχιστον 20 πόδια μακριά. Τα τακτικά διαλείμματα οθόνης επιτρέπουν στα μάτια σας να χαλαρώσουν και αποτρέπει την καταπόνηση των ματιών.

Η μετάβαση από τη μια συνάντηση στην άλλη, είτε στην κάμερα είτε όχι, προκαλεί πολλούς εργαζόμενους να υποφέρουν από κουραστική «κόπωση με ζουμ». Δεν θα υπάρξουν παύσεις. απλά πάρτε κάτι από την κουζίνα και φάτε μερικά noodles Ramen ενώ η κάμερα είναι απενεργοποιημένη, σκουπίστε το πηγούνι σας και μετά ενεργοποιήστε ξανά την κάμερα ενώ συμμετέχετε ενεργά στη συνάντηση. Ξεπλύνετε και επαναλάβετε σε καθημερινή βάση. Αυτή η κούραση εικονικής συνάντησης είναι πραγματική και ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι τη μελετούν τώρα.

Αξιολογήστε τον οργανισμό σας με βάση τις βασικές του αξίες. Συγκρίνετε και αντιπαραβάλλετε τα δύο. Εάν το ένα δεν λειτουργεί, δοκιμάστε το άλλο. Το υβριδικό θα είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες όλων; Αν όχι, γυαλίστε το βιογραφικό σας και να είστε πρόθυμοι να αδράξετε την ευκαιρία να εργαστείτε για μια εταιρεία που συμμερίζεται τις πεποιθήσεις σας, είτε WFH, WFO είτε Hybrid, γιατί και οι τρεις είναι πιθανό να είναι εκεί για πολύ καιρό τώρα.

Τα καλύτερα
Ερχομαι σε επαφή!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar