Στυλ όσο μεγαλώνεις – η ομορφιά της ατέλειας και της πατίνας — Στυλ μέσα προς τα έξω

0
Στυλ όσο μεγαλώνεις – η ομορφιά της ατέλειας και της πατίνας — Στυλ μέσα προς τα έξω
Facebookκελάδημαpinterestlinkedinταχυδρομείο

The Old Pear Tree - η ομορφιά της ηλικίας και της πατίνας

Κάθε πρωί, καθώς περπατάω με το χτύπημα μου στο πάρκο πριν ξεκινήσω τη δουλειά, προσπερνώ αυτή τη γριά αχλαδιά. Είναι τόσο παλιό (με αυστραλιανούς όρους για ένα μη ιθαγενές δέντρο) που έχει ένα σημάδι με την ιστορία του. Η περιοχή στην οποία μένω ήταν περιβόλια και αυτή η αχλαδιά φυτεύτηκε τη δεκαετία του 1860 και είναι πιθανότατα το μόνο καρποφόρο δέντρο που έχει απομείνει από αυτήν την εποχή (υπάρχουν πολλά πεύκα που φυτεύτηκαν ως ανεμοφράκτες γύρω από τα περιβόλια που εξακολουθούν να δυναμώνουν) .

Λατρεύω αυτό το δέντρο. Είναι στην πραγματικότητα το αγαπημένο μου δέντρο στο πάρκο. Έχει περισσότερο χαρακτήρα από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο δέντρο της περιοχής. Ο κορμός του είναι τσακισμένος και δεμένος, ακόμα και σπασμένος κατά τόπους, ωστόσο εξακολουθεί να παράγει άφθονα όμορφα λουλούδια κάθε άνοιξη και καρπούς ακόμα κάθε καλοκαίρι. Λατρεύω το σχήμα του κορμού του, έχει πολύ περισσότερο χαρακτήρα από τις νεαρές αχλαδιές που φυτεύτηκαν στους δρόμους (οι οποίες είναι επίσης πανέμορφες, απλά όχι με τον περίπλοκο τρόπο αυτού του παλιού δέντρου).

Τι σχέση έχει με το στυλ; Μου θυμίζει, καθώς ταξιδεύω άλλον έναν χρόνο γύρω από τον ήλιο καθώς πλησιάζουν τα γενέθλιά μου, ότι τα χρόνια που προχωρούν δεν καθορίζουν την ομορφιά μου (ακόμα κι αν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας στέλνουν συνεχώς μηνύματα ότι μόνο νέοι είναι όμορφοι). Ότι υπάρχει ακόμα τόση αξία και ομορφιά μέσα μας καθώς μεγαλώνουμε και ότι δεχόμαστε την πιο ζαρωμένη, γκρίζα και ηλικιωμένη εκδοχή τόσο υπέροχη όσο αυτή η ομαλή και πολύ πιο στενή εκδοχή μου όταν ήμουν νεότερος.

Το Wabi Sabi and Your Style

Σχετίζεται με την ιαπωνική ιδέα του Wabi Sabi – η οποία είναι η αποδοχή της παροδικότητας και της ατέλειας, που γιορτάζει το πέρασμα του χρόνου και τις υπέροχες ζημιές του.

Σε αυτόν τον γρήγορο κόσμο όπου συνήθως βρισκόμαστε γεμάτοι από άγχος και μια εξωπραγματική αναζήτηση της τελειότητας (η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει), είναι μια κομψή φιλοσοφία που μας βοηθά να έχουμε έναν πιο συνδεδεμένο τρόπο ζωής, που μας προτρέπει να αναζητήσουμε την ομορφιά στην ατέλεια και αποδέχονται τον φυσικό κύκλο της ζωής.

Αντί να επιδιώκετε την τελειότητα (ή το μη ρεαλιστικό και αδύνατο κατόρθωμα να μην γερνάτε ποτέ), αντίθετα, γιορτάστε την πατίνα της ηλικίας καθώς δείχνει ότι έχετε ζήσει, έχετε βιώσει πολλά πράγματα και έχετε συνεισφέρει και ζήσει πραγματικά τη ζωή σας. Είναι ένας όμορφος τρόπος ζωής που σου δίνει μια αίσθηση χάρης και ηρεμίας. Δεν σημαίνει να αφήσετε τον εαυτό σας να φύγει εντελώς – είναι μια προσπάθεια για την τελειότητα, αλλά ΟΧΙ για την τελειότητα (που είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα).

Είναι οι ατέλειές σου που σε κάνουν αναγνωρίσιμο και όμορφο.

Ακριβώς όπως οι κηπουροί φροντίζουν αυτό το δέντρο να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει υγιές για μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτόν τον αιώνα, μπορείτε επίσης να φροντίσετε τον εαυτό σας, μια καλή διατροφή, τακτική άσκηση και φροντίδα για το στυλ σας, καθώς ενισχύει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σας.

Μπορείτε να το εφαρμόσετε στα ρούχα σας, να τα φροντίζετε, να τα επισκευάζετε όπου χρειάζεται (όπως μπορείτε να γυαλίζετε τα παπούτσια σας) και να τα αφήνετε να φύγει όταν φτάσει στο τέλος της ζωής του με προσεκτικό και βιώσιμο τρόπο.

Βρίσκοντας το στυλ σας, αυτό που μιλάει αληθινά για εσάς και για εσάς, είναι ένας τρόπος με τον οποίο νοιάζεστε για τον εαυτό σας και για το πώς νιώθετε κάθε μέρα, φέρνοντάς σας σε ένα καλύτερο πλαίσιο μυαλού.

στυλ υπογραφής και βρίσκοντας το στυλ σας καθώς μεγαλώνετε

Το να βρείτε την αισθητική σας και να βρείτε αυτό που είναι όμορφο για εσάς σε αυτό το στάδιο της ζωής σας είναι κάτι που κάνετε στο νέο μου μίνι μάθημα Visualize Your Style. Καθώς έφτιαχνα αυτό το μάθημα και το δούλευα ο ίδιος, με βοήθησε να δω πολύ πιο καθαρά το μονοπάτι προς το στυλ μου σήμερα και πού θα το πάω, τι θέλω περισσότερο στην γκαρνταρόμπα μου, τι να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά (επειδή αυτά τα κομμάτια δεν υπάρχουν παντού, είναι άπιαστα, αλλά όταν καταλαβαίνεις την αισθητική και το στυλ σου, ξέρεις ακριβώς πότε το έχεις βρει). Αυτό το γερανό μπουφάν από την Biba είναι ένα παράδειγμα της τρέχουσας κατεύθυνσης του στυλ μου. Όταν το έπεσα πάνω μου όταν έκανα έρευνα για ρούχα για μια ανάρτηση στο blog, ήξερα ότι ήταν κάτι που μιλούσε για την αισθητική του στυλ μου. Ωστόσο, μόλις άρχισα να δημιουργώ τους δικούς μου πίνακες διάθεσης κατά την ανάπτυξη του Visualize Your Style, μπορούσα να δω πόσο καλά ταίριαζε στην τρέχουσα αισθητική μου και στα είδη των ενδυμάτων που θα αναζητούσα στο μέλλον.

Δεν είσαι στατικό ον, γερνάς, μεγαλώνεις και αλλάζεις σε όλη σου τη ζωή και το στυλ σου πρέπει να αλλάξει μαζί σου. Μπορεί να μην είναι τόσο λαμπερό και γυαλιστερό όσο ήταν κάποτε, αλλά όπως η γριά αχλαδιά ακόμα πιο όμορφη όσο έχει γεράσει, έτσι είστε και εσείς, και σας αξίζει να φροντίζετε τον εαυτό σας και να σας περιποιούνται.

Στυλ όσο μεγαλώνεις - η ομορφιά της ατέλειας και της πατίνας

Facebookκελάδημαpinterestlinkedinταχυδρομείο

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar