Ποια είναι τα διαφορετικά επίπεδα πτυχίου;

0
Ποια είναι τα διαφορετικά επίπεδα πτυχίου;

Σκέφτεστε να πάτε στο πανεπιστήμιο; Υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να αποκτήσετε πτυχίο…

Η απόκτηση πτυχίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε γνώσεις στον τομέα που έχετε επιλέξει. Η περαιτέρω εκπαίδευση όχι μόνο θα βοηθήσει στη δική σας προσωπική ανάπτυξη, αλλά θα ενισχύσει επίσης τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας σας. Αλλά πώς μπορείτε να καταλάβετε ποια το επίπεδο πανεπιστημίου είναι κατάλληλο για εσάς;

Για να γίνουν πιο σαφείς οι επιλογές σας, ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα πιο κοινά επίπεδα πανεπιστημιακού πτυχίου:

Πέντε οφέλη της προσωπικής ανάπτυξης

Οφέλη από τη μελέτη

επίπεδα πανεπιστημιακού πτυχίου

HND/πτυχίο ιδρύματος

Τι είναι το θεμέλιο πτυχίο; Τα ανώτερα εθνικά διπλώματα (HNDs) και τα βασικά πτυχία είναι μαθήματα επιπέδου 5 που βασίζονται στην εργασία, τα οποία ισούνται με δύο χρόνια στο πανεπιστήμιο. Μπορούν να οδηγήσουν κατευθείαν σε μια καριέρα ή να «συμπληρωθούν» με περαιτέρω σπουδές για να γίνουν πλήρες πτυχίο Bachelor.

Πόσο θα κρατήσει? Η ολοκλήρωση των πτυχίων HND/foundation πλήρους απασχόλησης θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια, με τα μαθήματα μερικής απασχόλησης να διαρκούν περισσότερο.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εισόδου; Συνήθως χρειάζεστε τουλάχιστον 100 πόντους UCAS για να ξεκινήσετε σε αυτούς τους τύπους μαθημάτων – αν και οι συγκεκριμένες απαιτήσεις εισόδου μπορεί να διαφέρουν. Αυτό μπορεί να αποκτηθεί μέσω μιας σειράς προσόντων που συνήθως μελετώνται σε σχολικό επίπεδο. Αυτά περιλαμβάνουν: ένα GCE (Α επίπεδο), ένα προχωρημένο VCE, ένα BTEC ή ένα δίπλωμα.

Τι προσόντα θα αποκτήσω; Θα λάβετε ένα πτυχίο HND ή ένα θεμέλιο πτυχίο στο τέλος του μαθήματός σας – το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές, όπως ένα πτυχίο, ή να προχωρήσετε κατευθείαν σε μια σχετική καριέρα.

Δείτε όλα τα μαθήματα HND

Δείτε όλα τα μαθήματα θεμελιώδους πτυχίου

Τι είναι το θεμέλιο πτυχίο;

Πτυχίο πτυχίου

Τι είναι το πτυχίο Bachelor; ΕΝΑ Πτυχίο είναι το πιο κοινό επίπεδο πανεπιστημιακού πτυχίου – και μπορεί να μελετηθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κατατάσσεται ως προσόν επιπέδου 6.

Πόσο θα κρατήσει? Ένα πτυχίο Bachelor θα διαρκέσει συνήθως τρία έως τέσσερα χρόνια εάν σπουδαστεί με πλήρη απασχόληση.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εισόδου; Οι απαιτήσεις συμμετοχής μπορεί να διαφέρουν από μάθημα σε μάθημα – αλλά συνήθως θα χρειαστεί να κερδίσετε έναν ορισμένο αριθμό πόντων UCAS για να ξεκινήσετε. Αυτά μπορούν να αποτελούνται από μια ποικιλία προσόντων επιπέδου 3, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων Α, BTEC και Διπλωμάτων.

Τι προσόντα θα αποκτήσω; Ο συγκεκριμένος τίτλος αυτού του τίτλου σπουδών θα εξαρτηθεί από το αντικείμενο που μελετάται. Τυπικοί τύποι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν Bachelor of Arts (BA), Science (BSc), Law (LLB) και Engineering (BEng). Η αποφοίτηση από αυτό το μάθημα θα σας επιτρέψει να πραγματοποιήσετε μεταπτυχιακές σπουδές ή να πάτε κατευθείαν στην καριέρα που έχετε επιλέξει.

Δείτε όλα τα μαθήματα πτυχίου

Να πάω στο πανεπιστήμιο;

Τι είναι το πτυχίο;

Πτυχίο μάστερ

Τι είναι το μεταπτυχιακό; Το μεταπτυχιακό είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και περιλαμβάνει ένα πιο βαθύ επίπεδο σπουδών από το πτυχίο Bachelor. Έχουν σχεδιαστεί για να επικεντρώνονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ενός ευρύτερου θέματος – και μπορούν είτε να διδαχθούν είτε να βασίζονται σε μαθήματα έρευνας. Κατατάσσεται ως προσόν επιπέδου 7.

Πόσο θα κρατήσει? Εάν μελετηθούν με πλήρη απασχόληση, τα μεταπτυχιακά θα διαρκέσουν περίπου ένα έως δύο χρόνια. Εάν σπουδάσουν με μερική απασχόληση, θα διαρκέσουν κανονικά από δύο έως τέσσερα χρόνια.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εισόδου; Συνήθως θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2:1 σε προπτυχιακό επίπεδο για να γίνετε δεκτοί σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, αν και όσοι έχουν 2:2 μπορεί να γίνουν δεκτοί με σχετική επαγγελματική εμπειρία.

Τι προσόντα θα αποκτήσω; Τα προσόντα που λαμβάνετε μετά τις σπουδές για μεταπτυχιακό θα εξαρτηθεί από το αντικείμενο και τον τομέα σπουδών που έχετε επιλέξει. Το Master of Arts (MA) και το Master of Science (MSc) είναι τα πιο δημοφιλή μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά επίπεδα – αλλά ένα μεταπτυχιακό μπορεί να επιτευχθεί σε οτιδήποτε, από μουσική μέχρι αρχιτεκτονική.

Δείτε όλα τα μεταπτυχιακά μαθήματα

Χρειάζομαι μεταπτυχιακό;

Ποιο μεταπτυχιακό είναι κατάλληλο για μένα;

PGCE

Τι είναι το PGCE; Το PGCE είναι ένα μεταπτυχιακό πιστοποιητικό επιπέδου 7 στην εκπαίδευση, το οποίο συνδυάζει πρακτικές τοποθετήσεις με θεωρία διδασκαλίας. Οι τύποι PGCE περιλαμβάνουν τα πρώτα έτη, την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια και την περαιτέρω εκπαίδευση. Είναι μια δημοφιλής διαδρομή για αποφοίτους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πείρα τους για να διδάξουν άλλους.

Πόσο θα κρατήσει? Τα PGCE μπορούν να ολοκληρωθούν σε μόλις εννέα μήνες εάν μελετηθούν με πλήρη απασχόληση, με τα μαθήματα μερικής παρακολούθησης να διαρκούν περισσότερο.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εισόδου; Γενικά, θα πρέπει να έχετε τα προσόντα σε επίπεδο πανεπιστημιακού πτυχίου, με ελάχιστο 2:2 για να ξεκινήσετε ένα PGCE. Αν επιλέξετε να σπουδάσετε πρωτοβάθμια διδασκαλία, ένα εθνικό θέμα προγράμματος σπουδών θα είναι επωφελές. Αυτοί που θέλουν να γίνουν καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαιτείται να έχουν πτυχίο στο αντικείμενο που θέλουν να διδάξουν.

Τι προσόντα θα αποκτήσω; Θα λάβετε ένα προσόν PGCE, το οποίο θα σας επιτρέψει να ξεκινήσετε τη διδασκαλία αμέσως. Πολλοί απόφοιτοι βρίσκουν μόνιμη απασχόληση στη σχολή στην οποία έκαναν τοποθέτηση.

Δείτε όλα τα μαθήματα πτυχίου PGCE

Πώς να γίνετε Δάσκαλος

Τρεις γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να μπείτε στη διδασκαλία

PhD

Τι είναι το διδακτορικό; Το διδακτορικό είναι το υψηλότερο από τα πανεπιστημιακά επίπεδα πτυχίου (επίπεδο 8). Περιλαμβάνει ανεξάρτητη και πρωτότυπη έρευνα σε ένα συγκεκριμένο πεδίο ή θέμα – το οποίο χρησιμοποιείται για τη συγγραφή μιας εκτενούς διατριβής που αξίζει να δημοσιευτεί.

Πόσο θα κρατήσει? Τα διδακτορικά πλήρους φοίτησης θα χρειαστούν συνήθως τρία έως τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθούν, ενώ τα μαθήματα μερικής φοίτησης είναι πιθανό να διαρκέσουν περίπου έξι χρόνια.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις εισόδου; Τα περισσότερα πανεπιστήμια θα απαιτήσουν από εσάς να έχετε πτυχίο Bachelor και Master για να ξεκινήσετε με ένα διδακτορικό. Ωστόσο, άτομα που έχουν μόνο πτυχίο Bachelor συχνά εξακολουθούν να γίνονται δεκτά. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αρχικά εγγραφή για σπουδές για μεταπτυχιακό, για αναβάθμιση σε διδακτορικό εν μέρει μέσω σπουδών (με βάση την πρόοδό σας).

Τι προσόντα θα αποκτήσω; Θα λάβετε διδακτορικό στη Φιλοσοφία (PhD) με την ολοκλήρωση του μαθήματος. Άλλοι τύποι διδακτορικών τίτλων περιλαμβάνουν τα ανώτερα διδακτορικά, τα διδακτορικά διπλώματα νέας διαδρομής και τα επαγγελματικά διδακτορικά.

Δείτε όλα τα μαθήματα διδακτορικού διπλώματος

Υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών

Πώς να γράψετε μια μεταπτυχιακή προσωπική δήλωση

Άλλοι τύποι πτυχίων

Μάθημα μετατροπής, πτυχίο μαθητείας, επαγγελματικά προσόντα, ανώτερο εθνικό πιστοποιητικό.

Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να μαθαίνετε; Δείτε όλα τα διαθέσιμα πανεπιστημιακά μαθήματα τώρα

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar