Μπορούμε να τρώμε σοκολάτα ενώ προσπαθούμε να χάσουμε βάρος;

0
Μπορούμε να τρώμε σοκολάτα ενώ προσπαθούμε να χάσουμε βάρος;
Ποιος μπορεί να λιώσει την καρδιά σας σε στιγμές, να σας κάνει να αδυνατίσετε στα γόνατα, να πυροδοτήσετε συναισθήματα αγάπης και πάθους και σε κάποιον στον οποίο μπορείτε να μην πείτε ποτέ «όχι» – δεν είναι η αγάπη σας για το κολέγιο ή το γραφείο – είναι η σοκολάτα! Άντρες και γυναίκες συμφωνούν ότι δεν υπάρχει τίποτα που μια σοκολάτα δεν μπορεί να διορθώσει και σε καμία περίπτωση δεν είναι υπερβολή. Αλλά η σοκολάτα θεωρείται μια ένοχη απόλαυση και ένα πλήρες όχι όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει πολύς θόρυβος για το πώς «όλες οι θερμίδες είναι ίσες» και μπορείτε να τρώτε κάθε φαγητό εκεί έξω, αλλά με μέτρο. Αυτό το είδος μιας θεωρίας μπορεί να σαμποτάρει τους στόχους απώλειας βάρους καθώς και την υγεία. Όλες οι θερμίδες δεν είναι ίσες και δεν μπορείτε να τρώτε «κακές και ανθυγιεινές» τροφές με «μέτρο». Άρα, η σοκολάτα ανήκει στην κατηγορία «μπορεί να έχει με μέτρο» ή «εντελώς μείνε μακριά»; Απαντώντας επίσης στην ερώτηση κάθε λάτρη της σοκολάτας – μπορούμε να τρώμε σοκολάτα ενώ προσπαθούμε να χάσουμε βάρος; Λοιπόν, ορίστε:

Μπορούμε να τρώμε σοκολάτα ενώ προσπαθούμε να χάσουμε βάρος

Γιατί δεν είναι καλό να τρώτε καθημερινά σοκολάτα;

Το πρόβλημα με τις περισσότερες σοκολάτες που βλέπετε σε παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ είναι ότι έχουν ως πρώτο συστατικό τη «ζάχαρη». Επιπλέον, έχουν τόση επιπλέον ζάχαρη σε αυτά και σε τόσες πολλές διαφορετικές μορφές (σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε μαλτόζη, ιμβερτοποιημένη ζάχαρη, κ.λπ.), αλλά όχι μόνο μπορούν να εκτροχιάσουν τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους, αλλά η τακτική κατανάλωση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. ασθένειες, φλεγμονές, διαβήτης τύπου 2 κ.λπ. Η ζάχαρη, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι παίρνουν βάρος και δυσκολεύονται εξαιρετικά να χάσουν βάρος. Ο εθισμός σε οτιδήποτε ζαχαρούχο θέτει τα θεμέλια για την παχυσαρκία. Η ζάχαρη όχι μόνο αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα, αλλά επίσης αυξάνει το επίπεδο της φλεγμονής. Δοκίμασε κάθε κόλπο του βιβλίου για να γίνετε αδύνατοι, δοκιμάστε να σταματήσετε τη ζάχαρη 😛

Επιστρέφοντας στη σοκολάτα, αν πρέπει να τρώτε σοκολάτα κάθε μέρα, τότε πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτή τη βελούδινη πλάκα ζαχαρούχου απόλαυσης και τον στόχο και την υγεία σας. Συμφωνούμε ότι ενώ η ακραία στέρηση θα οδηγήσει σε υπερβολική και ανθυγιεινή λαχτάρα, και μπορείτε να βγείτε εκτός πορείας, θα συνιστούσαμε να κρατάτε τακτικά „σοκολάτες με βάση το γάλα και τη ζάχαρη“ για ημέρες απάτης ή ως σπάνια απόλαυση, όχι μέρος μιας καθημερινής διατροφικής συνήθειας .

Αλλά αυτό σημαίνει ότι όλες οι σοκολάτες είναι κακές; Καθόλου, στην πραγματικότητα, έχει βρεθεί ότι η μαύρη σοκολάτα ενισχύει την όλη διαδικασία απώλειας βάρους. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτή η μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο (η ψήφος μας είναι για 90% περιεκτικότητα σε κακάο), μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να χάσεις τα περιττά κιλά. Αν και δεν είναι ακριβώς χαμηλή σε θερμίδες, μια ουγγιά μαύρης σοκολάτας με 60 τοις εκατό ή περισσότερο κακάο έχει περίπου 170 θερμίδες, έχει πολλά οφέλη για την υγεία και έχει βρεθεί ότι ενισχύει την απώλεια βάρους. Δείτε πώς:

Πώς η μαύρη σοκολάτα ωφελεί την απώλεια βάρους;

1. Έχει αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, κατεχίνες που καταπολεμούν τις φλεγμονές και επιταχύνουν τον μεταβολισμό (διαβάστε επίσης «12 τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό»).
2. Περιορίζει την όρεξη, εξαιρετικό σνακ για άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν «γλυκά δόντι».

3. Περιέχουν ένα καλό ποσοστό υγιεινών λιπών που ενισχύουν τον μεταβολισμό και προάγουν την καύση λίπους.

4. Οι πολυφαινόλες στη μαύρη σοκολάτα βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

5. Το μεγαλύτερο όφελος από το να τρώτε μερικές μπουκιές από μια ράβδο μαύρης σοκολάτας είναι ότι μπορεί να μειώσει το στρες και όπως όλοι γνωρίζουμε μέχρι τώρα, το χρόνιο στρες σχετίζεται στενά με την αύξηση βάρους και το λίπος στην κοιλιά. Διαβάστε επίσης: «10 Συμβουλές για να μειώσετε το άγχος για να χάσετε βάρος».

Λάβετε, λοιπόν, υπόψη σας ότι δεν μπορείτε να έχετε μια πλήρη σοκολάτα που έχει τη «ζάχαρη» ως πρώτο συστατικό και να περιμένετε να χάσετε βάρος. Το καλύτερο στοίχημά σας θα ήταν «μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 70% κακάο» και αυτό επίσης δύο ή τρία τετράγωνα το πολύ. Η σοκολάτα είναι ακαταμάχητο πράγμα, αλλά τότε, πείτε «ναι» στο σωστό είδος σοκολάτας, δηλαδή στη μαύρη σοκολάτα. Και αν η απώλεια βάρους είναι η νούμερο 1 προτεραιότητά σας αυτή τη στιγμή, μπορείτε να δείτε την πρόκληση „Speed ​​Slim“ στο Rati Beauty.

12 τροφές που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό
10 Συμβουλές για να μειώσετε το στρες για να χάσετε βάρος

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar